Deși albirea dentară este un procedeu simplu, care durează numai câteva zeci de minute și care îți împrospătează semnificativ aspectul dinților, există anumite cazuri în care nu este recomandată.
În cazul în care procedura este incompatibilă cu afecțiuni sau caracteristici ale pacientului, sau în cazul în care poate fi un potențial pericol pentru dantura și sănătatea acestuia, albirea dentară poate fi amânată până la rezolvarea factorilor de risc.
Acestea sunt contraindicaţiile pentru albirea dentară:
Hipersensibilitatea dentară
Recomandarea să amâne o albire li se adresează, printre altora, pacienților cu hipersensibilitate dentară sau cu alte probleme, cum ar fi carii, eroziunea dentară sau gingivita.
În astfel de cazuri, procedura de albire dentară poate agrava problemele dentare existente și poate duce la durere sau disconfort; este necesar să fie rezolvate aceste probleme înainte de a efectua procedura de albire.
Alergiile
Albirea nu este recomandată pentru persoanele cu alergii la substanțele chimice utilizate în procesul de albire dentară, cum ar fi peroxidul de hidrogen.
Pericolele din timpul sarcinii
Medicul dentist va ezita să încurajeze femeile însărcinate sau care alăptează să își albească dinții, deoarece siguranța procedurii de albire dentară în aceste cazuri nu a fost încă studiată suficient.
Restaurările dentare evidente
Pacienţii cu restaurări dentare mari, cum ar fi obturaţii frontale, coroane sau punți dentare, deoarece acestea nu vor fi reacţiona la procedura de albire dentară și pot duce la o discrepanță de culoare între dinții naturali și lucrările dentare;
Vârsta fragedă
Este contraindicată și pentru pacienţii sub vârsta de 18 ani, deoarece pulpa dentară a dinţilor tineri nu este complet dezvoltată și procedura de albire dentară poate duce la hipersensibilitate.
Recent Comments